top of page
Yoga & dans

Yoga & Dans

Lyrical Movement

Yoga en dansant bewegen smelten samen in deze unieke combinatie les. Je hebt geen specifieke danservaring nodig, maar enige ‘feeling’ voor dans en muziek is mooi meegenomen. Lyrical staat in deze les voor een lichte, sierlijke, maar ook enthousiaste vorm van expressie. Het kunnen (durven) loslaten, maar ook accepteren in de vorm van yoga en dans. Het gaat verder dan alleen met je lichaam bezig; je ontwikkelt zowel lichamelijke als mentale veerkracht. Alles op een no-nonsense manier. Als mental health coach, ademcoach en dans- en yogadocente vind ook ik mijzelf helemaal in deze les.

De muziek is afwisselend, eigentijds en passend bij de bewegingsvorm.

In Yoga Lyrical Movement staan de elementen Aarde, Water, Lucht, Vuur en Ruimte centraal. Je beweegt op muziek; aardend met de voeten, soms zwierig, krachtig en ruimtelijk, maar ook zacht en vloeiend. De adembeweging en Yoga asana’s gaan als rode draad door de practice. Het is een mooie manier om te voelen, te ontspannen, energie op te doen en Body & Mind in balans te brengen.

De les start met een ‘feel good’ opwarming, waarin ook isolaties en stretching. We tunen in op onszelf. Daarna volgt een afwisseling van statische en dynamische Yoga asana’s en vloeiende dansante bewegingsvormen. Een korte danschoreografie is een vast onderdeel. Het geestelijke en het lichamelijke van Yoga en dans komen bijeen in een flow en je ervaart adem, ruimte, kracht en balans. Het lichaam is opgewarmd en het brein aangewakkerd door de samenwerking van lichaam en geest om daarna – via de adembeweging – af te dalen naar de rust van een Yogarelaxation. Just let go…

Een les voor iedereen die houdt van dansen, maar zich ook kan vinden in de rust van yogabeoefening. Niet onbelangrijk: Yoga en Dans is leeftijdloos!

Move your Body & Ease your Mind

(Yoga & Dans begint vanaf 1 september)

bottom of page